Matematik

Hjælp!

21. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen. Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg løser opgave c i den vedhæftede fil. Jeg har fundet frem til dette i opgave b: 

    f(x) = 0.0035956 * 45 ^ 0.76693 


               f(x) = 0.0036

Vedhæftet fil: Hjælp opg. c.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af mathon

.

                                              1+r_y = 1,30^a


Svar #2
21. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Vil det sige det bare er: 1+0,030 = 1,30^0,76693 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man beregner forholdet

        (f(1,30x) - f(x)) / f(x)

der med en potensmodel f(x) = b · xa reduceres til

        (f(1,30x) - f(x)) / f(x) = 1,30a - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2014 af mathon

  alment vil det,
  da modellen er
                                                f(x)=y=b\cdot x^a
  sige
                                                \frac{y_2}{y_1}= \left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a

                                               1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a
                                           


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2014 af mathon

som med a = 0,76693 og rx = 0,30
giver

                                            1+r_y=\left ( 1+0,30 \right )^{0,76693} = 1,22289

                                            r_y = 0,22289=22,289\%


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2014 af mathon

som er det samme som i #3 - blot udtrykt lidt mere håndterligt,
idet
               \frac{f(1,30x)-f(x)}{f(x)}= (1+r_y)-1=\frac{b\cdot \left (1,30x \right )^a}{b\cdot x^a} -1 =(1+0,30)^a

                                                        1+r_y = (1+r_x)^a
        forenklet
                                                         F_y=F{_{x}}^{a}           y-forholdet er x-forholdet i a'te
        som formodes værende langt nemmere at huske.

                                     


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2014 af mathon

rettelse:

som er det samme som i #3 - blot udtrykt lidt mere håndterligt,
idet
               \small \frac{f(1,30x)-f(x)}{f(x)}= (1+r_y)-1=\frac{b\cdot \left (1,30x \right )^a}{b\cdot x^a} -1 =(1+0,30)^a -1

                                                        1+r_y = (1+r_x)^a
        forenklet
                                                         F_y=F{_{x}}^{a}           y-forholdet er x-forholdet i a'te
        som formodes værende langt nemmere at huske.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.