Matematik

funktionstilvæksten

21. marts 2014 af naasnus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er nogen der kan hjælpe 

Funktionen f er givet ved f (x) = 3x2 -1. Bestem funktionstilvæksten ?y ud fra x0 = 2.

Angiv den tilhørende differenskvotient. Bestem endelig f '(2). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2014 af PeterValberg

Det lyder som om, du skal have gang i tretrinsreglen

se her hvordan [ VIDEO ]

du skal bare lige anvende det aktuelle funktionsudtryk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2014 af mathon

      \Delta f = \left ( 3\left ( 2+h \right )^2 \right-1 ) - \left ( 3\cdot 2^2-1 \right ) = 3\left ( 4+4h+h^2 \right )-1-11=

                                                  12+12h+3h^2-12 =12h+3h^2=(12+3h)h

       \underset{h->\: 0}{limes} \; \; \; \frac{\Delta f(h)}{h}=f{(2)}'=12+3\cdot 0 = 12

     


Svar #3
21. marts 2014 af naasnus (Slettet)

er begge dele af opgaven løst nu?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionstilvæksten er Δf i #2, differenskvotienten er Δf / h , og endelig er

          f'(2)=\lim_{h\rightarrow 0}\frac{\Delta f}{h}


Skriv et svar til: funktionstilvæksten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.