Matematik
Parameter
27. november 2005 af
KR. (Slettet)
L: (x y) = (2 4) + t(5 -3)
m: (x y) = (-1 -1) +t(-2 5)
Jeg skal finde deres skæringspunkt...men hvordan?
Jeg har beregnet deres t-værdi, men hvad gør jeg herefter??
m: (x y) = (-1 -1) +t(-2 5)
Jeg skal finde deres skæringspunkt...men hvordan?
Jeg har beregnet deres t-værdi, men hvad gør jeg herefter??
Svar #3
27. november 2005 af xyz (Slettet)
du kan eliminere deres t-værdier, så du får to ligninger af typen:
a1x+b1y = c1
a2x+b2y = c2
så er der en formel for løsning af to ligninger med to ubekendte (vha. "determinant").. den skal du bruge
a1x+b1y = c1
a2x+b2y = c2
så er der en formel for løsning af to ligninger med to ubekendte (vha. "determinant").. den skal du bruge
Svar #4
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Jamen, hvis du allerede har bestemt t-værdien for hvilken, de to linjer skærer hinanden, så er det blot at indsætte pågældende værdi i en af parameterfremstillingerne; uanset hvilken af dem, du benytter, skal det returnere samme punkt.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: Parameter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
