Fysik

stregformel

23. marts 2014 af warming1603 - Niveau: 9. klasse

hej. jeg skal lave stregformler for mættede, monoumættede og polyumættede fedtsyrer og det kan jeg ikke rigtig lige finde ud af. Så noget hjælp?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

Du skal blot vide, hvor dobbeltbinding(en)/(erne) sidder.

      f.eks. 
                   oliesyre = octadeca-9-ensyre

           C - C - C - C - C - C - C - C -C = C - C - C - C - C - C - C - C - COOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af mathon

fortsat:
             Linolsyre, C17H31COOH er octadeca-9-12-diensyre

          C - C - C - C - C - C = C - C - C = C - C - C - C - C - C - C - C - COOH

             Linolensyre, C17H29COOH er octadeca-9-12-15-triensyre

          C - C - C = C - C - C = C - C - C = C - C - C - C - C - C - C - C - COOH

             Clupanodonsyre, C17H27COOH er octadeca-6-9-12-15-tetraensyre

          C - C - C = C - C - C = C - C - C = C - C - C = C - C - C - C - C - COOH

            


Skriv et svar til: stregformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.