Matematik

Andengradsligninger - hjælp

24. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan svare mig på om mine svar til vedhæftede ligninger er rigtige?

ligning a: diskriminanten har jeg fået til 224 og x til-17,485 v -2,515

ligning b: diskriminanten har jeg fået til -71 og x har jeg ikke udregnet

ligning c: diskriminanten har jeg fået til 36 og x har jeg ikke udregnet endnu


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

Skærmbillede 2014-03-24 kl. 07.56.49.png

                a)         d = 576

                b)         d = 169

                c)         d = 12


Svar #2
24. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvordan har du fået d til de værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af PeterValberg

c)
a = 3
b = -6
c = 2

d=b^2-4ac=(-6)^2-4\cdot 3\cdot 2= 36-24=12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2014 af mathon

a)
            \small 1x^2+20x+(-44)=0                 d=20^2-4\cdot 1\cdot (-44)=576=24^2

b)
            \small 2x^2+(-7)x+(-15)=0            d=(-7)^2-4\cdot 2\cdot (-15)=169=13^2

c)
            \small 3x^2+(-6)x+2=0                     d=(-6)^2-4\cdot 3\cdot 2=12=\left (2\sqrt{3} \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2014 af Chrystine (Slettet)

Et råd: Du kan altid selv tjekke, om dine løsninger af ligninger er korrekte!

Hvis dit x passer ind i ligningen, så er det en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2014 af mathon

a)
            \small 1x^2+20x+(-44)=0                 d=20^2-4\cdot 1\cdot (-44)=576=24^2

                    x=\frac{-20\pm 24}{2}=-10\pm 12=\left \{ \begin{matrix} -22\\2 \end{matrix} \right.

b)
            \small 2x^2+(-7)x+(-15)=0            d=(-7)^2-4\cdot 2\cdot (-15)=169=13^2

                    x=\frac{7\pm 13}{2\cdot 2}=\frac{7\pm 13}{4} =\{ \begin{matrix} -\frac{3}{2}\\5 \end{matrix} \right.

c)
            \small 3x^2+(-6)x+2=0                     d=(-6)^2-4\cdot 3\cdot 2=12=\left (2\sqrt{3} \right )^2

                   x=\frac{6\pm 2\sqrt{3}}{2\cdot 3}=\frac{3\pm \sqrt{3}}{3} =\{ \begin{matrix} 1-\frac{\sqrt{3}}{3}\\1+\frac{\sqrt{3}}{3} \end{matrix} \right.


Skriv et svar til: Andengradsligninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.