Matematik
integralregning
Hej, jeg skal løse disse opgaver, men ved ikke helt hvordan man gør det, hvis nogle evt. kunne hjælpe mig med den første, skal jeg nok prøve selv med resten.

Svar #1
24. marts 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)
Husk at når der står arealet og ikke integralet, så skal du fratrække det under y = 0 fra det samlede areal.
Svar #2
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at hvis en funktion f(x) er ≥ 0 på intervallet [a,b] , bestemmes arealet A under grafen og begrænset af de lodrette linier x = a og x = b samt x-aksen ved integralet
A = a∫b f(x) dx .
I a) benyttes f(x)-g(x) . Grænserne findes ved at løse ligningen f(x) = g(x).
I b) benyttes 4-g(x) på den venstre del, og 4-f(x) på den højre del. Grænserne findes ved at løse ligningerne g(x) = 4 og f(x) = 4.
I c) benyttes f(x)-g(x). Grænserne findes ved at løse ligningen f(x) = g(x).
Svar #3
24. marts 2014 af samsamsamsam (Slettet)
Mange tak skal du have. Har nu løst a'eren og c'eren, dog har jeg problemer med b'eren.
Svar #4
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
#3
I b) får man så
A = -2∫0 (4 - g(x)) dx + 0∫2 (4 - f(x)) dx .
Benyt, at ax = eln(a)·x .
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
