Matematik
Logaritmeligning
28. november 2005 af
stiftblyant (Slettet)
hej
Tænkte på om der er en der kan hjælpe mig med at løse denne ligning, da jeg selv er helt på bar bund.
(½)^x+1=7
Tænkte på om der er en der kan hjælpe mig med at løse denne ligning, da jeg selv er helt på bar bund.
(½)^x+1=7
Svar #1
28. november 2005 af Stinnie (Slettet)
(½)^x+1=7
(½)^x=6
log6=x*log(½)
x=log6/log(½)
derefter kan du selv regne den ud:)
(½)^x=6
log6=x*log(½)
x=log6/log(½)
derefter kan du selv regne den ud:)
Svar #2
28. november 2005 af stiftblyant (Slettet)
Tusind tak :)
Lige endnu en ligning, som jeg også har lidt problemer med.
5*2^(x-7)+7=15
Lige endnu en ligning, som jeg også har lidt problemer med.
5*2^(x-7)+7=15
Svar #3
29. november 2005 af kyhlwinther (Slettet)
Træk 7 fra og del med 5.
Derefter er det lige ud af landevejen.
Når der står:
x-7=log2/log(8/5),
lægger du syv til.
Derefter er det lige ud af landevejen.
Når der står:
x-7=log2/log(8/5),
lægger du syv til.
Skriv et svar til: Logaritmeligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
