Matematik
grænseværdi
01. december 2005 af
nadir (Slettet)
undersøg nedenstående funktioner for x gående mod 2...
f(x)= x^2-4/x-2
hvordan skal man beregne den?
f(x)= x^2-4/x-2
hvordan skal man beregne den?
Svar #1
01. december 2005 af frodo (Slettet)
prøv at dividere en gang, eller hvis du har hørt om L'Hospital's regel, så anvend den.
Svar #2
01. december 2005 af Duffy
Den funktion du har opskrevet har
f(x)->0 for x->2
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Mener du derimod
f(x)=(x^2-4)/(x-2)=
(x-2)(x+2)/(x-2)= x+2 -> 4
for x->2
Duffy
f(x)->0 for x->2
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Mener du derimod
f(x)=(x^2-4)/(x-2)=
(x-2)(x+2)/(x-2)= x+2 -> 4
for x->2
Duffy
Svar #3
02. december 2005 af nadir (Slettet)
Tak for det.. Nu forstår jeg hvordan man skal beregne de andre opgaver også:-)
Skriv et svar til: grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
