Matematik
3.gradsligning
01. december 2005 af
Finnt (Slettet)
hej...jeg har problemer med følgende opgave
givet parameterfremstilling
x(t) = -t^(2) + 11t + 1
y(t) = t^(3) - 1
når jeg skal vise at hastighedsvektoren er ortogonal med accelerationen finder jeg frem til en 3.gradsligning, som jeg ikke ved hvordan skal løses...
x'(t) = -2t + 11
y'(t) = 3t^2
x''(t) = -2
y''(t) = 6t
f'(t) ortogonal med f''(t) hvis f'(t) * f''(t) = 0
f'(t) * f''(t) = 18t^(3) +4t -22
håber nogen kan hjælpe mig...
givet parameterfremstilling
x(t) = -t^(2) + 11t + 1
y(t) = t^(3) - 1
når jeg skal vise at hastighedsvektoren er ortogonal med accelerationen finder jeg frem til en 3.gradsligning, som jeg ikke ved hvordan skal løses...
x'(t) = -2t + 11
y'(t) = 3t^2
x''(t) = -2
y''(t) = 6t
f'(t) ortogonal med f''(t) hvis f'(t) * f''(t) = 0
f'(t) * f''(t) = 18t^(3) +4t -22
håber nogen kan hjælpe mig...
Svar #1
01. december 2005 af frodo (Slettet)
en oplagt løsning til tredjegradsligningen er t=1. Udnyt dette til at finde de andre værdier for t, hvor hastighedsvektoren og accelerationecektoren er ortogonale.
Skriv et svar til: 3.gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
