Matematik

Størstevædi

01. december 2005 af AC_CA (Slettet)
f(x) = x^2(1-x)^9 xE[0;1]

Hvordan finder jeg så størstevædien for f?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2005 af MortenJA (Slettet)

Du kan tegne funktionen ind i kordinatsystem og aflæse den højeste y-værdi. Husk at funktion kun ligger mellem [0;1], så derfor prøv at sætte 0, 0,5 og 1 ind i stedet for x, så du ved hvordan du skal tegne det.

Skriv løs hvis du ikek forstår :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2005 af MortenJA (Slettet)

Har regnet et lille skema for dig, håber den kan vise det korrekt :)
x f(x)
0 0
0,1 0,0039
0,2 0,0054
0,3 0,0036
0,4 0,0016
0,5 0,0005
0,6 0,0001
0,7 0,0000
0,8 0,0000
0,9 0,0000
1,0 0

Svar #3
01. december 2005 af AC_CA (Slettet)

tak :)
Men der står jeg skal beregne det

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2005 af iB (Slettet)

Gør som ved enhver anden standard funktionsundersøgelse: Udregn f'(x)=0, og tænk lidt over monotoniforholdene for f(x)...

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2005 af Duffy

f(x) = x^2(1-x)^9 , x E [0;1]

f'(x) = 2*x*(1-x)^9-9*x^2*(1-x)^8


f'(x) = 0

x = 2/11



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2005 af fixer (Slettet)

#5

Dog er f differentiabel fra højre i 0 og fra venstre i 1 så x=0 og x=1 er også løsninger til ligningen f'(x)=0.

Skriv et svar til: Størstevædi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.