Matematik
Naturfag
05. november 2003 af
LilLulu (Slettet)
Hejsa,
har ingen ide hvad jeg skal gøre med denne opgave:
Forskellen i energi mellem de to laveste tilstande n=1 og n=2 i hydrogen er 10,2 eV.
Hvor stor er energiforskellen i joule?
Hvilken frekvens har den stråling, der udsendes, når elektronerne springer fra tilstand 2 til tilstand 1?
Håber der er hjælp at finde her!
På forhånd tak c",)
har ingen ide hvad jeg skal gøre med denne opgave:
Forskellen i energi mellem de to laveste tilstande n=1 og n=2 i hydrogen er 10,2 eV.
Hvor stor er energiforskellen i joule?
Hvilken frekvens har den stråling, der udsendes, når elektronerne springer fra tilstand 2 til tilstand 1?
Håber der er hjælp at finde her!
På forhånd tak c",)
Svar #1
05. november 2003 af apandersen (Slettet)
Såvidt jeg har forstået din formulering så er løsningen følgende:
(a) Du skal omskrive eV til J. Dette gør man ved at gange med avagrados konstant som er 6,022 * 10^23 mol-1.
10,2 *6,022*10^23 = 6,14*10^24 J
Håber det hjalp!
(a) Du skal omskrive eV til J. Dette gør man ved at gange med avagrados konstant som er 6,022 * 10^23 mol-1.
10,2 *6,022*10^23 = 6,14*10^24 J
Håber det hjalp!
Svar #2
05. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Del 1:
1 eV = 1,602*10^(-19) J
Del 2:
f = c*R*(1/m^2-1/n^2)
hvor c er lysets hastighed, R er Rydbergkonstanten og m og n er de to tilstand (altså m = 1 og n = 2).
1 eV = 1,602*10^(-19) J
Del 2:
f = c*R*(1/m^2-1/n^2)
hvor c er lysets hastighed, R er Rydbergkonstanten og m og n er de to tilstand (altså m = 1 og n = 2).
Svar #4
06. november 2003 af apandersen (Slettet)
Det er skam ikke vrøvl. Det er nemlig præcis det samme som du påstår.
Hvis 1 eV = 6,022 * 10^23 , så vil 10,2 eV være 10,2 gange med denne. Størrelsen kaldes for Avagrados tal.
Jeg kan ikke se hvad der er vrøvl i den påstand. Måske du skulle uddybe dig lidt. Generelt bør man uddybe hvad der er vrøvl i noget, hvis man påstår det. Man kan da ikke bare sig at noget er noget vrøvl, uden at sige hvad det er!!!
Hvis 1 eV = 6,022 * 10^23 , så vil 10,2 eV være 10,2 gange med denne. Størrelsen kaldes for Avagrados tal.
Jeg kan ikke se hvad der er vrøvl i den påstand. Måske du skulle uddybe dig lidt. Generelt bør man uddybe hvad der er vrøvl i noget, hvis man påstår det. Man kan da ikke bare sig at noget er noget vrøvl, uden at sige hvad det er!!!
Skriv et svar til: Naturfag
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
