Matematik

Integralregning

07. november 2003 af SP anonym (Slettet)
En funktion f er bestemt ved

f(x)=(e^(x)/(1+e^(x)) ,
x tilhører R

Beregn den eksakte værdi af integralet af f(x)dx fra 0 til ln3

Jeg vil gerne vide om mit resultat er rigtig.
Jeg få det til -1/4.

Svar #1
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Kære Anja !

Dit resultat er forkert.

Det rigtige svar er ln2

Svar #2
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, jeg kigger lige igen på det jeg har lavet.
Men har du facitlisten eller har du selv løst opgaven

Svar #3
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Begge dele ! Det er opg. 5.123 i den blå bog.

Svar #4
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Nej det er opg. 3.055

Svar #5
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Undskyld, jeg har skrevet forkert.
Det er opgave 3.049

Svar #6
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

OK, så er det fordi du går på det 1-årige A-forløb. Fandt du ud af hvad der gik galt i din udregning?

Svar #7
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Nej, jeg kan ikke se at jeg har lavet fejl.
Jeg har lavet det på følgende måde:
integralet fra 0 til ln3 af ((e^(x))/(1+e^(x))dx=integralet fra o til ln3 af (1/(1+e(x))*e(x))dx
hvor jeg har subs. t=1+e^(x) dt/dx=e^(x) og dt=e^(x).

og det giver så =integralet fra 0 til ln3 af (1/t)*dt=firkantet parentes af (1/t) fra 0 til ln3=(1/(1+e^(ln3)-(1/(1+e^(0)=(1/4)-(1/2)=(-1/4).

Svar #8
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Du kikser i sidste linje: Det giver ln4 -ln2 = ln(4/2) = ln2


Svar #9
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Nå..ok Tak for hjælpen

Svar #10
07. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Velbekomme !

Prøv i øvrigt matematikbutikken.dk

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.