Matematik

Hjælp det haster...:(

07. december 2005 af pellepeter (Slettet)
Hej

Jeg har et problem med forklare opgave 5.048 i eksamensopgaver der lyder:
f_a(x)=x^3-6x^2+9x+a

Beregn de lokale ekstremumssteder for hver af funktionerne f_a.

Bestem de tal a, for hvilke f_a har netop tre nulpukter.

1. kan jeg godt, en toeren kan jeg ikke forklare, men ved det bliver a=]-4;0[

håber nogen vil hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2005 af iB (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=149127

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2005 af iB (Slettet)

Tænk på, at det a gør, er at "flytte" grafen op og ned. For at f skal have netop 3 nulpunkter, må det ene ekstremum skulle være over x-aksen, og det andet under. (kan du se det?)

Svar #3
07. december 2005 af pellepeter (Slettet)

det kan for det første godt være du synes det er en dårlig overskrift synes det også selv men faktumer det er det eneste der får folk til at reagere, nej jeg er ikke helt med i hvad du mener

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2005 af iB (Slettet)

Der tager du grueligt fejl! Jeg var persolig lige ved at ignore dit indlæg pga den tåbelige overskrift, men forbarmede mig alligevel. Jeg kan love dig for, at ser jeg flere af den typer overskrifter fra dig, bliver det ikke mig som hjælper dig!

Uanset:
Hvis vi ser på

f_a(x)=x^3-6x^2+9x+a

kan vi jo vælge at indføre funktionen

g(x)=x^3-6x^2+9x

Da er f_a(x)=g(x)+a. Kan du se, at uanset hvad g(x) skulle finde på at blive, så bliver det a, som bestemmer den vertikale position af f_a. Forstå?



Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Det er noget vås, at den slags overskrifter er de eneste, som får folk til at reagere. Til gengæld kan du være så godt som sikker på, at hvis folk reagerer, så er det ikke positive tilbagemeldinger, du får.

Prøv nu at udnytte det vink, som blev givet i #2.

//Epsilon

Skriv et svar til: Hjælp det haster...:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.