Kemi
Hjælp med Radioaktivitet
08. december 2005 af
Ralphi (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Kan slet ikke finde ud af den og har prøvet!!!!
I naturligt kulstof (gennemsnitlig kernemasse: 12,008 U) er en mindre del (1,11%) af kernerne ositopen C-13, mens hovedparten (98,89%) er C-12. Isotopen C-14 (kernemasse 14,000 u) findes i ganske små mængder: 1,25*10^-10 % af C-kernerne er C-14.
1) Eftervis, at 800 milliarder kerner af naturligt kulstof er fordelt som vist i skemaet:
Kerne Antal Kerner
C-12 791 milliarder
C-13 9 milliarder
C-14 1
Ialt 800 milliarder
2) Beregn den samlede masse af u af de 800 milliarder kerner.
3) Hvor stor en procentdel udgør massen af den ene C-14 kerne af denne samlede masse?
På forhånd 1000 tak!
I naturligt kulstof (gennemsnitlig kernemasse: 12,008 U) er en mindre del (1,11%) af kernerne ositopen C-13, mens hovedparten (98,89%) er C-12. Isotopen C-14 (kernemasse 14,000 u) findes i ganske små mængder: 1,25*10^-10 % af C-kernerne er C-14.
1) Eftervis, at 800 milliarder kerner af naturligt kulstof er fordelt som vist i skemaet:
Kerne Antal Kerner
C-12 791 milliarder
C-13 9 milliarder
C-14 1
Ialt 800 milliarder
2) Beregn den samlede masse af u af de 800 milliarder kerner.
3) Hvor stor en procentdel udgør massen af den ene C-14 kerne af denne samlede masse?
På forhånd 1000 tak!
Svar #1
08. december 2005 af frodo (Slettet)
det er købmandsregning.
du har 800*10^9 kerner, og du kender den procentuelle forekomst for hver enkel isotop. Da kan det da ikke være så svært at finde antallet af kernerne hver især.
du har 800*10^9 kerner, og du kender den procentuelle forekomst for hver enkel isotop. Da kan det da ikke være så svært at finde antallet af kernerne hver især.
Svar #3
08. december 2005 af frodo (Slettet)
1,11% af 800 milliarder kerner er C-13, dvs:
N(C-13)=1,11/100*800 milliarder = 8,8milliarder eller afrundet 9milliarder.
fortsæt selv efter samme mønster
N(C-13)=1,11/100*800 milliarder = 8,8milliarder eller afrundet 9milliarder.
fortsæt selv efter samme mønster
Skriv et svar til: Hjælp med Radioaktivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
