Matematik
Asymtote
12. december 2005 af
AC_CA (Slettet)
hvilke asymtoter er der til disse funktioner?
f(x) = lnx/x
g(x) = e^x/x+1
f(x) = lnx/x
g(x) = e^x/x+1
Svar #1
12. december 2005 af Duffy
f(x) = lnx/x
y=0
Det er formentlig denne funktion, g du mener:
g(x) = e^x/(x+1)
x=-1
Duffy
y=0
Det er formentlig denne funktion, g du mener:
g(x) = e^x/(x+1)
x=-1
Duffy
Svar #2
13. december 2005 af fixer (Slettet)
#1
Korrekt, men ikke komplet.
a)
f(x) -> -oo for x->o+
hvorfor linien med ligningen x=0 også er asymptote til grafen for f.
b)
g(x) -> 0- for x-> -oo
hvorfor linien med ligningen y=0 er asymptote til grafen for g.
Korrekt, men ikke komplet.
a)
f(x) -> -oo for x->o+
hvorfor linien med ligningen x=0 også er asymptote til grafen for f.
b)
g(x) -> 0- for x-> -oo
hvorfor linien med ligningen y=0 er asymptote til grafen for g.
Svar #3
13. december 2005 af Duffy
#2: Jah, fixer. Jeg gik vist lige lovlig let hen over denne opgave.
Så må det vel også være på sin plads at opskrive den fulde løsning.
f(x) = lnx/x
y=0 (t.h) ,
[Da lnx er af lavere størrelsesorden end x]
x=0
[Da f(x) -> -oo for x->0+]
Det er formentlig denne funktion, g du mener:
g(x) = e^x/(x+1)
x=-1
[g(x)->oo for x->-1]
y=0 (t.v)
g(x) -> 0- for x-> -oo
Duffy
Så må det vel også være på sin plads at opskrive den fulde løsning.
f(x) = lnx/x
y=0 (t.h) ,
[Da lnx er af lavere størrelsesorden end x]
x=0
[Da f(x) -> -oo for x->0+]
Det er formentlig denne funktion, g du mener:
g(x) = e^x/(x+1)
x=-1
[g(x)->oo for x->-1]
y=0 (t.v)
g(x) -> 0- for x-> -oo
Duffy
Skriv et svar til: Asymtote
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
