Matematik
funktion/differential
14. december 2005 af
tgp (Slettet)
jeg har problemer med opgaven:
bestem konstanten b, så linjen med ligningen y = 10x+b er tangent til grafen for funktionen f(x)=2x^3-2x^2+1
bestem konstanten b, så linjen med ligningen y = 10x+b er tangent til grafen for funktionen f(x)=2x^3-2x^2+1
Svar #1
15. december 2005 af andersenit (Slettet)
øhhh burde der ikke være et røringspunkt eller lignende. eller vil du bare have differentiankvotientet til f(x)?
For y=10x+b er jo bare ret linie
For y=10x+b er jo bare ret linie
Svar #2
15. december 2005 af andersenit (Slettet)
hov læste lige indlægget ordentlig. Mit bud er følgende.
f'(x)=6x^2-4x
og da tangetligningen lyder y=f(xo)+f'(xo)*(x-xo), siger det sig selv at f'(x)=10
det giver x=5/3 eller x=-1
ex.
y=f(5/3)+f'(5/3)(x-5/3)<=>
y=10x-323-27
f'(x)=6x^2-4x
og da tangetligningen lyder y=f(xo)+f'(xo)*(x-xo), siger det sig selv at f'(x)=10
det giver x=5/3 eller x=-1
ex.
y=f(5/3)+f'(5/3)(x-5/3)<=>
y=10x-323-27
Skriv et svar til: funktion/differential
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
