Dansk

SSO hjælp

16. december 2005 af shayla86 (Slettet)
Nogen der kan hjælpe?
En del af min problemformulering siger: På baggrund af en kort forfatterkarakteristik indsættes romanen i forfatterskabet som helhed og ses i lyset af tidens fremherskende litterære strømninger.

Jeg har så lavet en kort karakteristik og beskrevet nyrealismen, som min valgte forfatter hører under.. Men har problemer med hvordan jeg kan indsætte romanen i forfatterskabet som helhed og se den i lyset af tidens fremherskende litterære strømninger... Nogen der har et forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2005 af 150972 (Slettet)

Jeg tror du skal drage paralleller mellem romanens indhold og tids fremherskende litterære strømninger - altså andre af datidens forfatterskaber og derved datidens eksempelvis livssyn, kærlighedsforhold, kønsroller, osv

Svar #2
16. december 2005 af shayla86 (Slettet)

okay mange tak:-)
Jeg skriver om Christian Kampmanns Visse Hensyn, og har nu indraget andre nyrealister som Anders Bodelsen og Henrik Stangerup i min redegørelse for nyrealismen. Har så beskrevet de gennemgående temaer i Kampmanns værker samt udviklingen i hans forfatterskab gennem tiden.. Tror du det vil dække den del af problemformuleringen? er lidt i tvivl om jeg også burde indrage nymodernismen,da nyrealisme og denne dominerede litteratur udviklingen, så nymodernismen må vel næsten også værre del af tidens fremherskende litterære strømninger..

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2005 af 150972 (Slettet)

Kunsten er at kunne begrænse sig. Du skal kun have det væsentlige med, så skal du hellere fokucerer på, at lave en god fortolkning/analyse af romanen. Dansklærere elsker analyse og fortolkning. Hvad med Kampmann som person?

Du skal finde eksempler i teksten der forklarer datidens strømninger for derefter at komme med din egen holdning. Det er MEGET vigtigt at have styr på kilder. Du kan gå ind på www.panbib.ku.dk klik på vejledninger og derefter på referencehåntering. Brug lidt tid på dette, det er sådan noget der giver gode karakter!!

Skriv et svar til: SSO hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.