Matematik

differentialkvotient

17. december 2005 af Pusser_kh (Slettet)
er der nogle som kan fortælle mig hvad man får hvis man differentierer 2/x??

altså jeg ved at 1/x differentieret er 1/x^2 -er 2/x differentieret så 2/x^2 eller tænker jeg bare helt vildt som en sproglig :) Jeg har brug for hurtig assistance. TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Ja!

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2005 af sigmund (Slettet)

1/x differentieret er -1/x^2, jf. differentiation x^n med n=-1.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2005 af sigmund (Slettet)

#2:

"... differentiation x^n ..." --> "... differentiation af x^n ..."

Svar #4
17. december 2005 af Pusser_kh (Slettet)

ja selvfølgelig -1/x^2... glemte lige minus.

men er 2/x differentieret så -2/x^2??

jeg har nemlig en funktion
f(x)= x^2 + 2/x
så skal jeg finde f'(x)

vil det så blive f'(x)= 2x-2/x^2 ???

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2005 af sigmund (Slettet)

Korrekt, f'(x)=2x-2/x^2.

Svar #6
17. december 2005 af Pusser_kh (Slettet)

oki helt fint takker... :) så er jeg jo ikke helt dum alligevel... sproglige kan godt lidt! hehe... God weekend..!

Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.