Matematik
Krypto- Modulo
18. december 2005 af
ReeZerh (Slettet)
hej, jeg har et lille(stort) problem.
jeg sidder med min opgave om kryptologi og jeg skal kryptere en tekst og skal derfor finde "Den hemmelige nøgle" 'd'.
jeg har et eksempel som jeg sidder og prøver at forstå. Det ville være lækkert hvis i kunne fortælle mig hvad der sker i følgende:
d=e^-1(mod ø(n))
værdierne jeg kender:
e=25
ø(n)=3168
og resultatet skal give 2281
altså d=2281
Så nu spørger jeg bare, Hvad sker der, for jeg kan ikke komme frem til resultatet....
På forhånd tak :)
jeg sidder med min opgave om kryptologi og jeg skal kryptere en tekst og skal derfor finde "Den hemmelige nøgle" 'd'.
jeg har et eksempel som jeg sidder og prøver at forstå. Det ville være lækkert hvis i kunne fortælle mig hvad der sker i følgende:
d=e^-1(mod ø(n))
værdierne jeg kender:
e=25
ø(n)=3168
og resultatet skal give 2281
altså d=2281
Så nu spørger jeg bare, Hvad sker der, for jeg kan ikke komme frem til resultatet....
På forhånd tak :)
Svar #2
19. december 2005 af Rasmus1234 (Slettet)
Der er nok brugt euklids udvide algoritme
der er et eksempel på
http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_Euclidean_Algorithm
der er til at forstå.
udregningerne på http://pastebin.com/469647
Af sidste linie kan du se d = -887 men da vi ønsker et positivt d kan vi sige d = -887+3168 = 2281
der er et eksempel på
http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_Euclidean_Algorithm
der er til at forstå.
udregningerne på http://pastebin.com/469647
Af sidste linie kan du se d = -887 men da vi ønsker et positivt d kan vi sige d = -887+3168 = 2281
Svar #3
19. december 2005 af ReeZerh (Slettet)
Uhh Rasmus- hvis jeg havde en slikkepind ville jeg sende den til dig.
Super tak!
Super tak!
Skriv et svar til: Krypto- Modulo
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
