Matematik

Differentialligninger

06. januar 2006 af Anby (Slettet)
jeg har en opgave der lyder som følger:

dy/dx=y^2 gange sinx

Jeg har bestemt forskriften for grafen f der går igennem punktet P(pi,1)

Dernæst skal jeg bestemme maksimumsstedet for f. Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg gør det?

Der er to punkter på grafen for f, hvori grafen har en tangent med hældningskoefficient 1/8
og sidste spørgsmål lyder så:

Bestem koordinatsættet til hvert af disse punkter? Det ved jeg heller ikke hvordan jeg skal lave.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Du har følgende:

f'(x)
= d[y(x)]/dx
= y(x)^2*sin(x)

Derefter indsætter du værdien af y(x) = f(x) for at få et udtryk for f'(x) i x-variablen, hvorefter du løser ligningen f'(x) = 0 på sædvanlig vis og laver monotoniundersøgelse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2006 af Duffy

y(x) = 1/(cos(x)+2)

denne funktion ses let at have max i

x = pi



Duffy

Svar #3
07. januar 2006 af Anby (Slettet)

mange tak for hjælpen!
men ved I hvad jeg skal gøre i den sidste opgave. Den med koordinatsættet?


Anby

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Løs ligningen

f'(x) = 1/8

thi f'(x) er jo netop hældningskoefficienten til grafen for f i punktet (x,f(x)).

Husk at f'(x) kan beregnes direkte af differentialligningen; det er ikke nødvendigt at foretage differentiationen for at finde f'(x).

Svar #5
07. januar 2006 af Anby (Slettet)

altså så jeg skal løse ligningen y^2*sin(x)= 1/8?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Ja, hvor y(x) er bestemt i de forrige spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2006 af Duffy

dy/dx = y^2*sin(x)

Hvilket er dit definitionsinterval?



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Det kunne være rart at få opgaven i sin fulde ordlyd, idet oplysningerne i #0 tydeligvis ikke er fuldstændige.

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2006 af Duffy

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=30084

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.