Matematik

Funktions regning..

07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
f(t)=3-3*e^(-0,0116*t)
Hvor f(t) er, målt i millimol pr. liter, og t er målt i sekunder.

-Beregn, hvor lang tid der går, før bromkoncentrationen er 1,50millimol pr. liter.

Kan det passe at der går ca. 25sek?

Svar #1
07. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

25,95 mere præcist..

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Ifald f(t) er bromkoncentrationen målt i millimol per liter skal du løse ligningen

f(t) = 1.50

Ved indsættelse ses, at din løsning ikke tilfredsstiller denne ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

Det er ellers det jeg har gjort.. tror jeg..
1,5=3-3*e^(-0,0116*t)
-1,5/-3=e^(-0,0116*t)
log(0,5)=log(e^(-0,0116*t))
-log(2)=-0,0116*t
t=25,95...

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Korrekt, men på lommeregneren må du være kommet til at trykke på LOG istedet for ln.

På lommeregneren er LOG titalslogaritmen, ln den naturlige logaritme.

Meget forvirrende; for i matematikken er log faktisk den naturlige logaritme. Logaritmefunktioner med andre grundtal angives med disse som suffix, fex log_10 for titalslogaritmen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)

okay så... ja.. har også fået et mere reelt tal nu.. tak..

Skriv et svar til: Funktions regning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.