Matematik

Stamfunktion

08. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)
Heysa!
Ka ik huske hvordan man finder stamfunktionen til f(x)=2/(x+1)
Er der nogen der kan give et hint??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2006 af fixer (Slettet)

Prøv substitutionen

y = x+1 => dy = dx

og huske at

S[1/y]dy = ln(y) + k, k E R

Svar #2
08. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)

ok, tak!

Svar #3
08. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)

Hvad ska jeg så gøre når jeg skal sætte f(x)=2/(x+1) i anden?
Ka jeg få et hint til hvordan jeg gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2006 af fixer (Slettet)

Hvad mener du - skal du bestemme en stamfunktion til

f(x) = 4/(x+1)²

Hvad du skal gøre i forbindelse med at "sætte f(x)=2/(x+1) i anden" kan jo ikke siges førend vi ved hvad opgaven går ud på.

Svar #5
08. januar 2006 af Der Ackermann (Slettet)

JEg skal bestemme V af omdrejningslegemet, og dertil skal den given funktion, (x)=2/(x+1) jo i anden...

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2006 af fixer (Slettet)

En stamfunktion til

f(x) = 4/(x+1)²

findes ved f.eks. at indføre substitutionen

y = x+1 => dy = dx

og huske at

S[1/y²]dy = -1/y + k, k E R

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.