Matematik

Isolering

16. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej

Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal isolere "c" i denne ligning.

a*c=(a-3*a*c)/(2*b)

Er der nogen der kan give mig nogle råd?

Mvh.
Tine

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

ac=(a-3ac)/(2b) <=>
ac=a/(2b)-(3ac)/(2b) <=>
ac+(3ac)/(2b)=a/(2b) <=>
(2bac)/(2b)+(3ac)/(2b)=a/(2b) <=>
(2bac+3ac)/(2b)=a/(2b) <=>
((2b+3)ac)/(2b)=a/(2b) <=>
((2b+3)*a/(2b))*c =a/(2b) <=>
c =(a/(2b)) / (((2b+3)*a)/(2b))

... reducerer liige lidt mere...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

c =(a/(2b)) / (((2b+3)*a)/(2b))
brøk div brøk= brøk gang omv
c =(a/(2b)) * (2b)/((2b+3)*a)=
((2b)*a) /(2b((2b+3)*a))=
a /((2b+3)*a)=
2b+3
passer det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2003 af MarieBS (Slettet)

Tror du har fået byttet om på tæller og nævner på et tidspunt. Jeg får:

ac = (a-3ac)/(2b) <=>
ac = a/(2b) - (3ac)/2b <=>
a/(2b) = ac + (3ac)/2b <=>
a/(2b) = c(a + (3a)/2b) <=>
c = a/(2b(a + (3a)/2b)) <=>
c = a/(2ab + 3a) <=>
c = 1/(2b + 3)





Svar #4
16. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Mange tusind tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvorfor skriver du de samme indlæg både på http://www.uddannelseogjob.dk/lektie/brevkas.htm?&dtd=CAFD763F3818595580256DE0004E1E02&sst=1&enca=1068995636730 og her? Dette fænomen er i øvrigt ved at blive ret udbredt – hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2003 af MarieBS (Slettet)

Ja, det er da egentlig lidt irriterede at hjælpe nogen, som allerede har fået svar et andet sted fra...

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)

nah... fundet fejlen... det var ikke ngtmed at bytte om på ngt... du har ret med resultatet dog... havde glemt den latterlige regel at a/ac ikke er c men netop 1/c...

Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.