Matematik

Regneregler..

21. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Kan dette udtryk forkortes:

Her tænker jeg på to ens udtryk opløftet i forskellige potenser som skal adderes eller divideres... kan det forkortes.. som fx dette udtryk??

4^3-(4^-3).

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2003 af Rexen (Slettet)

Måske du kan finde lidt inspiration på www.formel.dk ?

-nærmere bestemt

http://www.formel.dk/matematik/simple_regneregler/potens/potensregneregler.htm

/Rikke

Svar #2
22. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har en formelsamling og der står ikke noget. Så antager jeg at det ikke kan lade sig gøre at forkorte sådan et udtryk.... det er bare mærkeligt....

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Øhhh... "adderes eller divideres". I dit eksempel, da subtraherer du da det ene led med det andet.
I øvrigt, så kan udtrykket godt forkortes:

4^3-4^(-3) = 64-1/64 = 4095/64 = 63,98

Svar #4
22. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Der skulle ögså stå:

(4^3) - (4^-5).

Det er ikke så meget resultatet, men mere om man kan lægge potenserne sammen, eller trække dem fra hinanden, lige som man kan hvis de ganges el. divideres. fx a^4*a^4= a^8.

Skriv et svar til: Regneregler..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.