Matematik

HJÆLP til Mat.

28. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej...
Er der ikke en sød en der gider hjælpe mig med denn opgave på forhånd tak

Gør rede for, at

F(x)=(1/6)*ln*(3+x/3-x),
x tilhører den åbne interval fra 0 til 2 er stamfunmtion til
f(x)=(1/9-x^(2)), x tilhører den åbne interval fra 0 til 2.

Bestem den løsning til differentiallingingen

dy/dx=(y/9-x^(2)), x tilhører den åbne interval fra 0 til 2,
hvis graf indeholder punktet P(1,2).

Bestem en ligning for tangenten til løsningskurven i punktet P.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)

Hmm... det vil hjælpe på det, hvis du er lidt mere præcis i din formulering, og så det er jo heller ikke meningen, at vi skal lave opgaven for dig - vi skal hjælpe (om muligt)!

Svar #2
28. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jamen, f.eks hvordan skal jeg kunne gøre rede for, at F(x) er stamfuntion til f(x).

Svar #3
28. november 2003 af SP anonym (Slettet)

fejl formulering.
ln() til hvad ?
3 + (1/3)*x - x eller
(3 + X)/(3 - x) eller
mangler der noget ved dit gange tegn ?

Svar #4
28. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Der skal stå (3+x)/(3-x)

Svar #5
28. november 2003 af SP anonym (Slettet)

altså ln((3+x)/(3-x))

Svar #6
28. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, kan du godt nu hjælpe mig med opgaven tak.

Svar #7
28. november 2003 af SP anonym (Slettet)

f(x) = (1/9) - x^2 skriver du, men der er stamfunktionen :
F(x) = (x/9) - (1/3)*(x^3) og der er sgi lidt langt til noget med ln().
Kunne du lokkes til at lave lidt smuksering/omskrivning.

Svar #8
29. november 2003 af SP anonym (Slettet)

og der er sgi lidt langt til noget med ln() det forstår jeg ikke

Svar #9
29. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvad mener du??

Svar #10
29. november 2003 af SP anonym (Slettet)

F(x) = (1/6)*ln*(3+x/3-x)
Har du skrevet og jeg får
F(x) = (x/9) - (1/3)*(x^3)
Og der er ret stor forskel :-).
Eller også er jeg bare for træt :-)

Svar #11
29. november 2003 af SP anonym (Slettet)

OK Fundet :-).
Der skulle stå f(x) = 1/(9 - x^2)

Løsning :
F(x) = (1/6)*ln((3+x)/(3-x)) =
(1/6)*ln(3+x) - (1/6)*ln(3-x) =
(1/6)*(ln(3+x) - ln(3-x))
og
G(x) = ln(3+x) => g(x) = 1/(3+x)
H(x) = ln(3-x) => h(x) = 1/(3-x)
=>
f(x) = ((1/(3+x)) + (1/(3-x)))/6
= ((3-x)/(9-x^2)+(3+x)/(9-x^2))/6
= (6/(9-x^2))/6
= 1/(9-x^2)

Kan du følge mig ?

Svar #12
01. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg forstår faktisk slet ikke det du har lavet...

Vil du ikke forklare det for mig tak.
Please det skal være i dag, da jeg skal aflevere opgaven i morgen.

Skriv et svar til: HJÆLP til Mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.