Matematik

potensfunktioner

15. januar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)
har en opgave jeg er lidt i tvivl om

jeg har en ligning v=b*^a

jeg har bestemt konstanterne a og b.

MEN MEN MEN så skal jeg bestemme den procentvise ændring i v, når T bliver 30% størrer.....
er der en formel jeg kan bruge, eller hvordan skal jeg lige starte....



Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2006 af CziX (Slettet)

Det vil hjælpe os meget, hvis vi fik hele opgaven.

Svar #2
15. januar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen det har i faktisk også fået

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2006 af CziX (Slettet)

v = b*^a ? er altså ikke en ligning

Svar #4
15. januar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

nå men så funktion... er som bare hvordan jeg skal løse den

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2006 af CziX (Slettet)

Kig lige #3 rigtig godt igennem, tak

Svar #6
15. januar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

sorry mente v=b*T^a

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Til x-tilvæksten på 30% svarer en x-fremskrivningsfaktor:

g(x) = 1,3

Dermed vil den tilsvarende y-fremskrivningsfaktor være:

g(y) = 1,3^a

(g(y)-1) * 100 % = funktionens tilvækst

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2006 af CziX (Slettet)

De resultater, du har fået for a og b, hvad er de?

Svar #9
15. januar 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

a=0,497962179
b=39,43297644

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#9
Du skal bare indsatte din a-værdi i formlen jeg har skrevet i #7 og det giver en funktionstilvækst på 13,957 %. Altså afrundet

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Tilføjelse til #10

Afrundet vil svaret altså være en funktionstilvækst på 14 %.

Skriv et svar til: potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.