Matematik

Tangenter!!!

15. januar 2006 af Falkesgård (Slettet)
Jeg har lidt problemer med den sidste del af denne opgave... Håber der er en der vil hjælpe...

Opgaven lyder:
En fuktion er bestemt ved f(x)=2xLn2
Bestem f´(x)
Bestem en ligning for tangenten tilgrafen for f i punktet P(1,f(1))
Grafen for f har netop en vandret tangent.
Bestem en ligning for denne tangent. (dette er denne opgave jeg ikke kan finde ud af)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2006 af eightx2 (Slettet)

Vandret tangent: Find f'(x)=0 , så kan du finde skæring med y-aksen udfra ekstremumsstedet, og så har du din ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2006 af bobbie (Slettet)

f'(x) er en funktion som fortæller hældningen til tangent til f(x). Hvis du har bestemt ligningen for f'(x), finder du hældningen ved at indsætte x-værdien (her x=1).

Da tangenter er en ret linje er den af formlen y = ax + b.
Du har lige fundet af, ydermere har koordinaterne til P, disse indsættes i tangent ligningen, så du kan bestemme b.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2006 af bobbie (Slettet)

hov, sorry, troede du skulle bestemme tangent ligningen gennem P. det gøres på samme måde, du finder bare f'(x)=0 som eightx2 siger

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Den afledede i et punkt tolkes som hældningen af tangenten i punktet. En vandret tangent har hældningen 0. Således skal du løse ligningen f'(x)=0 for at finde det punkt, hvor grafen for f har en vandret tangent. Ligningen for tangenten må så være y=f(x0), hvor x0 er løsningen til ligningen f'(x)=0.

Der må være en fejl i din forskrift for f (du har skrevet forkert af), fordi det er uinteressant at tale om tangenter til punkter på en ret linie. Desuden vil f(x)=2xln(2) ikke have en vandret tangent, da f er en monoton voksende funktion af x.

Svar #5
15. januar 2006 af Falkesgård (Slettet)

Tak for hjælpen...

Skriv et svar til: Tangenter!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.