Matematik
Differentialligning og DM
16. januar 2006 af
Carsten H (Slettet)
Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal bestemme de forskellige defintionsmængder, ved løsning af en differentialligning. Hvis nu jeg f.eks har dy/dx = y^2, så bliver det -1/y = x + k, og jeg får at vide at funktionen f går igennem (4,1). Det er nemt nok at finde f, men hvad gør jeg med Dm(f) undervejs?
Svar #1
16. januar 2006 af fixer (Slettet)
Ved bestemmelsen af f vil du opdage, at det indebærer en division hvorfor det må forudsættes, at det der divideres med ikke er nul.
-1/y = x+k
er kun ensbetydende med
y = -1/(x+k)
under forudsætning af, at x+k != 0. Dette er derfor (den maksimale) definitionsmængden.
-1/y = x+k
er kun ensbetydende med
y = -1/(x+k)
under forudsætning af, at x+k != 0. Dette er derfor (den maksimale) definitionsmængden.
Skriv et svar til: Differentialligning og DM
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
