Matematik
Tangenter :-)
16. januar 2006 af
Lab1 (Slettet)
Hej .. Mine notater er ikke for gode omkring denne opgave. Håber der er nogen som er i stand til at hjælpe mig.. :) Mon ikke..
Teksten lyder følgende:
Funktionen f er givet ved:
f(x)=2x^3 + 3x^2 - 12x - 9 , x e* R
(*e=det tegn der ligner et e. Kan ikke huske hvad det står for.)
Det oplyses, at x = -3 er nulpunkt for f.
a) Beregn de øvrige nulpunkter for f (4 decimaler)
b) Beregn en ligning for tangenten til grafen for f i punktet med 1. koordinaten x=1
Grafen for f har én vendetangent.
c) Beregn en ligning for vendetangenten til garfen for f.
Teksten lyder følgende:
Funktionen f er givet ved:
f(x)=2x^3 + 3x^2 - 12x - 9 , x e* R
(*e=det tegn der ligner et e. Kan ikke huske hvad det står for.)
Det oplyses, at x = -3 er nulpunkt for f.
a) Beregn de øvrige nulpunkter for f (4 decimaler)
b) Beregn en ligning for tangenten til grafen for f i punktet med 1. koordinaten x=1
Grafen for f har én vendetangent.
c) Beregn en ligning for vendetangenten til garfen for f.
Svar #1
16. januar 2006 af Katen (Slettet)
a)hvordan finder du noralt en tangenter? Noget med at diff ik?
b) Når du har diff. i a) skulle du gerne kunne finde hældningen vha. det oplsyte punkt
c) Den kan du måske fiunde ud af, efter at have regnet de 2 første opgaver.
Kath.
b) Når du har diff. i a) skulle du gerne kunne finde hældningen vha. det oplsyte punkt
c) Den kan du måske fiunde ud af, efter at have regnet de 2 første opgaver.
Kath.
Svar #2
16. januar 2006 af Guruen (Slettet)
kommentar:
når der står x E R betyder e'et, der ikk er et e, tilhører..
så x tilhører de reelle tal..
når der står x E R betyder e'et, der ikk er et e, tilhører..
så x tilhører de reelle tal..
Svar #3
16. januar 2006 af sigmund (Slettet)
ad c) Jeg har tegnet grafen for f på min computer, men jeg kan ikke se nogen vendetangent. Funktionen har to lokale ekstremumspunkter, imellem hvilke den er aftagende, mens den er voksende hhv. til højre og til venstre for dem.
Skriv et svar til: Tangenter :-)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
