Matematik

renteregning..

26. januar 2006 af balerte (Slettet)
jeg har problemmer med lidt regning.

Den der ligning hedder Kn= K* (1+r)^n
Vi ser på dette stykker (bare et eksempel)
1389,15= 1200 * (1+ 5)^3

Men hvis vi i stedet ville finde K (den kapital vi skal indsætte), og har de andre størrelser passer mit stykker bare ikke.

1389,15= K* (1,5)^3 <=> K= 1389,15/ (1,5)^3 = 411, 6 og altså ikke 1200... Hvad gør jeg helt galt??

Og hvis vi så ser på at vi vil finde r (renten)

1389,15= 1200* (1+r)^3 <=> ^3(kvadratrod) af 1389,15/1200= 1+r<=> 3(kvadratrod)1,15763- 1= ? hvordan regner man det stykke er der en knap på lommeregneren der hedder ^3(kvadratrod)???



Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Du bliver nødt til at formulere dig en hel del klarer, for jeg forstår virkelig ikke hvad du mener; desværre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Mon ikke renten er 0.05, altså 5%, og ikke 0.5, altså 50%!

Svar #3
26. januar 2006 af balerte (Slettet)

selvfølgelig var det, som jeg havde gjort forkert det med 0,05.. typisk

Men har stadig problemmer i det nederste stykke prøver lige at skrive det noget bedre..

1389,15= 1200* (1+r)^3
<=> (^3)^(1/2)(1389,15/1200)= 1+r
<=> (^3)^(1/2)(1,15763)- 1= ?

Hvordan regner man det stykke er der en knap på lommeregerne der kan lave kvadratrod ^1 eller i ^3 for at tage eksemplet.. ved godt det er rodet, men håber i kan forstå

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2006 af Mester_Bean (Slettet)

der er ikke en knap på min lommeregner der hedder 3-rod eller 4,5 osv. - rod... men det du kan gøre, er at opløfte tallet i 1/3, så får du kubikroden.

Svar #5
26. januar 2006 af balerte (Slettet)

jeg vil lige prøve at skrive stykket op en gang til..

1389,15= 1200* (1+r)^3
=> 1389,15/0,35=(1+r)^3
=> 1,15763= (1+r)^3

Hvordan kommer jeg videre her?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2006 af allan_sim

#5.
Gør som #4 skriver. Opløft til 1/3 på begge sider.

Generelt gælder, at

n-roden(a) = a^(1/n)

Svar #7
26. januar 2006 af balerte (Slettet)

men 1,15763^1/3= 0,385877+1= 1,38588

det kan jo ikke passe..

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2006 af allan_sim

#7.
Og du har naturligvis sat 1/3 i parentes, ikke? :-)

Efterfølgende skal du trække 1 fra, ikke lægge det til...

Svar #9
26. januar 2006 af balerte (Slettet)

mange tak, jeg er hvis ved at blive lidt træt nu..

Skriv et svar til: renteregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.