Matematik

Integral

26. januar 2006 af Nannok (Slettet)
Gør rede for, at

(int)(1/kvr(x))(1+3x)e^x dx = 2kvr(x)e^x + k

Hvordan løser jeg dette?

Svar #1
26. januar 2006 af Nannok (Slettet)

hjælp :(

Svar #2
26. januar 2006 af Nannok (Slettet)

hjæællp

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2006 af Otzen (Slettet)

Prøv at differentiere højresiden, så skulle du gerne komme frem til integranden. Og så har du vist, hvad du skulle.

Svar #4
26. januar 2006 af Nannok (Slettet)

jeg får ikke det samme..
Kan ikke finde ud a det

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2006 af Otzen (Slettet)

lad f(x)=2kvr(x) og g(x)=e^x

og benyt formlen
(f*g)'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Det kan jeg godt forstå du ikke kan, for uanset hvordan du sætter parenteserne i #0, er udtrykket forkert.

Jeg gætter på at venstre henholdsvis højre side skal forstås som følger:

S[1/x^(1/2)(1+3x)e^x]dx [*]

2x^(1/2)e^x + k [**]

og [**] differentieret giver ikke integranden i [*].

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2006 af Otzen (Slettet)

Undskyld, det er mig, der har opskrevet udtrykket i #0 forkert på min egen seddel.
#6 Du har fuldkommen ret.
Beklager Nannok, håber du kan tilgive mig.

Svar #8
26. januar 2006 af Nannok (Slettet)

jeg prøver at beskrive udtrykket så.. :P

intergralet til 1 divideret med kvadratroden af x.. Dette udtryk er ganget med (1+2x) og e^x. Dette udtryk skal være lig med den anden rod af x ganget med e^x + k

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#8:

Dvs.

S[1/sqrt(x)*(1+2x)*e^x]dx = sqrt(x)(e^x+k),

hvor S emulerer et integraltegn og sqrt(x) er kvadratroden af x.

Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.