Matematik

diff-ligning

26. januar 2006 af Happy (Slettet)
hjælp til denne difflining:

((Y^2)-1) / y

den skal jeg finde forskriften til..

Jeg tror jeg vil bruge sep. af de variable og får så dette her:

jeg har forkortet ((Y^2)-) /1 = y-(1/y)

i formlen: int 1/ (y-(1/y)) dy = int 1 dx

Hvad så nu...? og er det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2006 af Otzen (Slettet)

Jeg ville forkorte

((Y^2)-1) / y

i stedet for. Når der kun er et led i nævneren, er det som regel en fordel at dividere hvert enkelt led i tælleren med nævneren. Så kommer du frem til et meget enkelt udtryk, der er lige til at løse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Nu spørger jeg måske dumt, men hvor er differentialligningen? Så vidt mig bekendt, er

((Y^2)-1) / y
= (y^2-1)/y [*]
= y-1/y

blot et udtryk i y.


[*]
Jeg formoder at store Y blot er en tastafejl, som skal være et lille y.

Svar #3
26. januar 2006 af Happy (Slettet)

jaja der er lidt fejl.. der skal stå dy/dx først

så her kommer det igen:
dy/dx =((y^2)-1) / y

den skal jeg finde forskriften til..

Jeg tror jeg vil bruge sep. af de variable og får så dette her:

jeg har forkortet ((y^2)-) /y = y-(1/y)

i formlen: int 1/ (y-(1/y)) dy = int 1 dx

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2006 af Otzen (Slettet)

Det er nu at gå en omvej.

int(y-(1/y))dy =
int(y dy)-int((1/y)dy)

Skriv et svar til: diff-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.