Matematik
Optimeringsopgave
02. februar 2006 af
Nannok (Slettet)
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave
"En tagrende skal fremstilles af en 60 cm bred, rektangulær blikplade, således at tagrendens to skrå sider er 15 cm og bunden 30 cm.
Firkant ABCD, hvor vinkel B = vinkel C, er tagrendens tværsnit.
Se figur:
http://www.yuhuu.dk/tagrende.jpg
Bestem vinklerne B og C, så arealet af tagrendens tværsnit bliver maksimalt."
"En tagrende skal fremstilles af en 60 cm bred, rektangulær blikplade, således at tagrendens to skrå sider er 15 cm og bunden 30 cm.
Firkant ABCD, hvor vinkel B = vinkel C, er tagrendens tværsnit.
Se figur:
http://www.yuhuu.dk/tagrende.jpg
Bestem vinklerne B og C, så arealet af tagrendens tværsnit bliver maksimalt."
Svar #1
02. februar 2006 af sigmund (Slettet)
Jeg er ganske sikker på at opgaven har været gennemgået før på forumet.
Ved at benytte sinus- og cosinus-relationerne når du frem til et udtryk, der kun afhænger af vinkelen. Denne skal så maksimeres.
Ved at benytte sinus- og cosinus-relationerne når du frem til et udtryk, der kun afhænger af vinkelen. Denne skal så maksimeres.
Svar #2
02. februar 2006 af kaki (Slettet)
har en opg der lyder:
bereng koordinatsættet til projektionen af retnings vektor a + 2b(retninsvektor) på b retningsvektor.
jeg har fundet af hvilket formel jeg skal bruge men ved ikke helt hvad jeg skal gøre med a + 2b ???
retningsvektorne er således:
a= ( -1 ) b= ( 3 )
3 -3
bereng koordinatsættet til projektionen af retnings vektor a + 2b(retninsvektor) på b retningsvektor.
jeg har fundet af hvilket formel jeg skal bruge men ved ikke helt hvad jeg skal gøre med a + 2b ???
retningsvektorne er således:
a= ( -1 ) b= ( 3 )
3 -3
Skriv et svar til: Optimeringsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
