Matematik
potensfunktioner
04. februar 2006 af
crazy by nature (Slettet)
HEJ,
1)
P(2;80)
Q(4;640)
bestem forskrift, uden brug´af log/ln
altså:
b*2^a=80
b*4^a=640
hvordan kommer jeg videre?
X^2=2^x
X=4 el. 2 el -0,7..
kom med en geomentrisk fortolkning..?
(det er skæringspunkter) hvad mere kan man sige?
håber I kan hjælpe!
1)
P(2;80)
Q(4;640)
bestem forskrift, uden brug´af log/ln
altså:
b*2^a=80
b*4^a=640
hvordan kommer jeg videre?
X^2=2^x
X=4 el. 2 el -0,7..
kom med en geomentrisk fortolkning..?
(det er skæringspunkter) hvad mere kan man sige?
håber I kan hjælpe!
Svar #1
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Ad 1)
Divider den ene ligning med den anden, så kan du finde a. Herefter indsætter du den fundne a-værdi i en af ligningen og så kan du nemt finde b ved brug af oplysningerne om P eller Q.
Ad 2)
Regn eksakt! Der gælder, at
x² = 2^x => x = 4 eller x = 2^(1/2)
Umiddelbart vil jeg ikke mere at der er andre fortolkninger end de tilhørende grafers skæringspunkter.
Divider den ene ligning med den anden, så kan du finde a. Herefter indsætter du den fundne a-værdi i en af ligningen og så kan du nemt finde b ved brug af oplysningerne om P eller Q.
Ad 2)
Regn eksakt! Der gælder, at
x² = 2^x => x = 4 eller x = 2^(1/2)
Umiddelbart vil jeg ikke mere at der er andre fortolkninger end de tilhørende grafers skæringspunkter.
Skriv et svar til: potensfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
