Andre fag
Fysik hjemmeopgaver
07. december 2003 af
Shape (Slettet)
Nogle der gider hjælpe mig med disse opgaver? Eller skrive om man kan gøre som jeg gør.
Opgave 1)
På en vippe er der 3 personer. På højre side sidder peter 3 meter fra centrum. Peter vejer 65 kg. Bag ham i 4,5 meters afstand sidder hans lillesøster Anne ( 43 kg). Deres mor vejer 82 kg. Hun sidder på venstre side. Hvilken afstand skal hun sidde i for at der er ligevægt
Kan man ikke bruge F1 * a1 = F2 * a2
altså: ( 3meter + 4,5 meter ) * (65 Kg + 43Kg) = x * 82 kg. Også bare beregne X. Så får du 9,878 meter.?
Opgave 2)
opg 2. 56 gram kobber smeltes sammen med (legeres) med 77 gram zink. Hvad fylder kobberet? Hva fylder Zinken? Hvad er vægtfylden af legeringen efter sammen smeltning
???
Opgave 3)
Der er dybe gravsænkninger på havbunden af de store oceaner. Det dybeste sted ligger i Marinergraven ved Phillipinerne og bunden ligger i 11035 meter eller 11,035 km under havoverfladen. Hvad er trykket på bunden af Marinergraven hvis trykket på ved overfladen er 1020 hPa?
???
Opgave 4)
Et tandhjul ( hjul 1) drejer 1500 omdrejninger i minuttet, Det har 78 tænder. Det trækker et mindre tandhjul ( hjul 2) der har 32 tænder. Radius på hjul 1 er 38 mm. A) Hvor mange omgange drejer hjul 1 pr sekund? B) Hvor mange omgange drejer hjul 2 pr sekund? C) Hvad er hastigheden for et punkt A på hjul 1's omkreds
A) 1500 / 60 sek = 25 gange i sekundet
B) ??
C) ??
På forhånd tak..
Opgave 1)
På en vippe er der 3 personer. På højre side sidder peter 3 meter fra centrum. Peter vejer 65 kg. Bag ham i 4,5 meters afstand sidder hans lillesøster Anne ( 43 kg). Deres mor vejer 82 kg. Hun sidder på venstre side. Hvilken afstand skal hun sidde i for at der er ligevægt
Kan man ikke bruge F1 * a1 = F2 * a2
altså: ( 3meter + 4,5 meter ) * (65 Kg + 43Kg) = x * 82 kg. Også bare beregne X. Så får du 9,878 meter.?
Opgave 2)
opg 2. 56 gram kobber smeltes sammen med (legeres) med 77 gram zink. Hvad fylder kobberet? Hva fylder Zinken? Hvad er vægtfylden af legeringen efter sammen smeltning
???
Opgave 3)
Der er dybe gravsænkninger på havbunden af de store oceaner. Det dybeste sted ligger i Marinergraven ved Phillipinerne og bunden ligger i 11035 meter eller 11,035 km under havoverfladen. Hvad er trykket på bunden af Marinergraven hvis trykket på ved overfladen er 1020 hPa?
???
Opgave 4)
Et tandhjul ( hjul 1) drejer 1500 omdrejninger i minuttet, Det har 78 tænder. Det trækker et mindre tandhjul ( hjul 2) der har 32 tænder. Radius på hjul 1 er 38 mm. A) Hvor mange omgange drejer hjul 1 pr sekund? B) Hvor mange omgange drejer hjul 2 pr sekund? C) Hvad er hastigheden for et punkt A på hjul 1's omkreds
A) 1500 / 60 sek = 25 gange i sekundet
B) ??
C) ??
På forhånd tak..
Svar #1
07. december 2003 af Mads (Slettet)
Hej!
Opg 1:
Princippet er OK, men jeg vil nu mene at de to drejningsmomenter skal lægges sammen, således at ligningen ser således ud:
F1*d1+F2*d2=F3*d3
dvs
3m*65kg+4,5m*43kg= x*82 kg
så får jeg 4,74 m.
Opg 2:
For at finde ud af hvad kobberet fylder skal du slå op i din databog og finde kobbers massefylde, og så bruge formlen
V=m/rho
Derefter gør du det samme med zinken.Til sidst bruger den samme formel til at bestemme legeringens massefylde.
Opg. 3:
Trykket for en vandsøjle er
P=g*h*(rho-vand)
Hertil lægger du så normaltrykket, i dette tilfælde 1020 hPa.
Opg. 4:
A)korrekt
B)her synes jeg at vi mangler det lille hjuls diameter. Hvis vi havde den, kunne vi antage at de to hjuls fart er den samme, og så bare finde ud af hvor mange omdrejninger denne hastighed svarer til.
C)Hjulets hastighed må ganske simpelt kunne beskrives som
den tilbagelagte strækning divideret med den tid det tager at tilbagelægge strækningen, ganske som hvis det var en lige strækning.
v=(2*pi*r)*antallet af omdrejninger pr. sek/1 sek
altså
2*pi*38mm*25omdr/sek = 5,96 m/s
Håber at det hjælper, ellers må du endelig stille spørgsmål, så skal jeg forsøge at besvare dem så godt jeg kan.
Mads
Opg 1:
Princippet er OK, men jeg vil nu mene at de to drejningsmomenter skal lægges sammen, således at ligningen ser således ud:
F1*d1+F2*d2=F3*d3
dvs
3m*65kg+4,5m*43kg= x*82 kg
så får jeg 4,74 m.
Opg 2:
For at finde ud af hvad kobberet fylder skal du slå op i din databog og finde kobbers massefylde, og så bruge formlen
V=m/rho
Derefter gør du det samme med zinken.Til sidst bruger den samme formel til at bestemme legeringens massefylde.
Opg. 3:
Trykket for en vandsøjle er
P=g*h*(rho-vand)
Hertil lægger du så normaltrykket, i dette tilfælde 1020 hPa.
Opg. 4:
A)korrekt
B)her synes jeg at vi mangler det lille hjuls diameter. Hvis vi havde den, kunne vi antage at de to hjuls fart er den samme, og så bare finde ud af hvor mange omdrejninger denne hastighed svarer til.
C)Hjulets hastighed må ganske simpelt kunne beskrives som
den tilbagelagte strækning divideret med den tid det tager at tilbagelægge strækningen, ganske som hvis det var en lige strækning.
v=(2*pi*r)*antallet af omdrejninger pr. sek/1 sek
altså
2*pi*38mm*25omdr/sek = 5,96 m/s
Håber at det hjælper, ellers må du endelig stille spørgsmål, så skal jeg forsøge at besvare dem så godt jeg kan.
Mads
Svar #3
08. december 2003 af Shape (Slettet)
Jeg tror jeg har styr på det nu.. Men skriver lige igen imorgen. Når jeg skriver dem ind. Skal jo også forstå det, istedet for bare at skrive af ;)
Skriv et svar til: Fysik hjemmeopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
