Matematik
Uendelighedsbegrebet
07. februar 2006 af
baloon (Slettet)
Hvordan kan man vise at der er "lige mange" punkter på et "åbent" linjestykke (altså et hvor endepunkterne ikke er med), og en "åben" halvlinie( altså en, hvor endepunktet ikke er med)
Det omhandler uendelighedsbegrebet
Det omhandler uendelighedsbegrebet
Svar #2
08. februar 2006 af fixer (Slettet)
Vink:
Prøv at generalisere følgende eksempel.
Lad I = ]0,1[ og A = ]0,infty[. Betragt dernæst funktionen f:A->I givet ved
f(x) = (2/pi)Arctan(x)
som er en bijektion mellem A og I. Det følger dernæst af Bernstein's lemma, at A og I har samme kardinalitet.
Prøv at generalisere følgende eksempel.
Lad I = ]0,1[ og A = ]0,infty[. Betragt dernæst funktionen f:A->I givet ved
f(x) = (2/pi)Arctan(x)
som er en bijektion mellem A og I. Det følger dernæst af Bernstein's lemma, at A og I har samme kardinalitet.
Skriv et svar til: Uendelighedsbegrebet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
