Matematik
Opg 5063
07. februar 2006 af
nodddi (Slettet)
Hej er der nogen som kan hjælpe med denne opgave fra Højt niveau 3 årigt:
fa(x)=a/x+4x
betem a i koordinansættet (1,0)
Bestem a for tilhørende funktion, når en af funktionerne i familien har vandret tangent.
vis at alle grafer har skrå asymptote
Og bestem de værdier af a for hvilket funktionen er voksende....
På forehånd tak ;)
fa(x)=a/x+4x
betem a i koordinansættet (1,0)
Bestem a for tilhørende funktion, når en af funktionerne i familien har vandret tangent.
vis at alle grafer har skrå asymptote
Og bestem de værdier af a for hvilket funktionen er voksende....
På forehånd tak ;)
Svar #2
08. februar 2006 af Duffy
Hvordan skal opgavens funktion forstås?
Sådan
fa(x) = (a/x) + 4x ?
eller
fa(x) = a/(x+4x) ?
Sådan
fa(x) = (a/x) + 4x ?
eller
fa(x) = a/(x+4x) ?
Svar #3
08. februar 2006 af Duffy
Well, sikkert sådan
fa(x) = (a/x) + 4x
(1,0)
fa(1) = (a/1) + 4·1 = 0
a + 4 = 0 , a = -4 .
For a
Bestemmelse af a for den tilhørende funktion, når en af funktionerne i familien har vandret tangent:
a>0
for så kan der findes nulpunkter for
f'a(x)= -a/x^2 + 4
(hvis a
Alle grafer har skrå asymptote
da fa - 4x -> 0 for x -> +/- oo
Duffy
fa(x) = (a/x) + 4x
(1,0)
fa(1) = (a/1) + 4·1 = 0
a + 4 = 0 , a = -4 .
For a
Bestemmelse af a for den tilhørende funktion, når en af funktionerne i familien har vandret tangent:
a>0
for så kan der findes nulpunkter for
f'a(x)= -a/x^2 + 4
(hvis a
Alle grafer har skrå asymptote
da fa - 4x -> 0 for x -> +/- oo
Duffy
Skriv et svar til: Opg 5063
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
