Matematik

Bevis sin(2v) = 2sin(v)cos(v)

10. februar 2006 af madsrasmussen (Slettet)
Bevis følgende formel for vinkler v imellem 0 og 90 grader.

sin(2v) = 2sin(v)cos(v)

Du kan for eksempel anvende den viste ligebenede trekant i din argumentation.

trekanten er en ligebenet trekant hvor der er en stiplet streg igennem midten så den bliver til to retvinklet trekanter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvorfor skal vi bevise det? Er det ikke dig, der skal det?

Svar #2
10. februar 2006 af madsrasmussen (Slettet)

jo undskyld. Men håbede på at der var nogle som kunne give nogle fif omkring opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Send mig en e-mail, så skal jeg svare med at vedhæfte en besvarelse af nogle opgaver, hvoraf en af dem er et bevis for det ud ønsker.

Svar #4
10. februar 2006 af madsrasmussen (Slettet)

det lyder fandme dejligt. Tusinde tak...:D

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Linket

http://www.themathpage.com/aTrig/sum-proof.htm

er måske interessant. Her er additionsformlen sin(a±b)=sin(a)cos(b)±sin(b)cos(a) bevist. Den i overskriften omtalte formel fås så ved at sætte b=a.

Skriv et svar til: Bevis sin(2v) = 2sin(v)cos(v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.