Matematik

Parabler...

16. februar 2006 af miephantazy (Slettet)
Ved ikke hvad der sker for tiden, men jeg har supersvært ved matematik.. Her kommer mit problem..

en masse parabelbuer går i gennem (0,0) og kan beskrives

y=ax^2-3x,

a er et negativt tal, x og y måles i meter. En parabelbues højde h er afstanden fra toppunktet til førsteaksen, og dens spændvidde s er afstanden mellem skæringspunkterne med førsteaksen..

Så skal jeg beregne a=-0,25 parabelbuens højde og spændvidde...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Find parablens nulpunkter. Når det er gjort har du førstekoordinaten til hver af skæringspunkterne med førsteaksen, og så er det vist ingen problem at finde s herudfra. Jeg er overbevist om, at du har en eksplicit formel for koordinatsættet til toppunktet for en parabel, så brug denne. Værdien af toppunktets andenkoordinaten vil netop være h (overvej dette).

Svar #2
16. februar 2006 af miephantazy (Slettet)

Nulpunkter: d= 3^2-4*(-0,25)*0=9
x= (-3-3)/2*-0,25=0,75 eller
x= (-3+3)/2*-0,25=0
Vil det sige s er o.75 m?

T(-o,375, 9)

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2006 af Duffy

f(x) = y = -1/4*x^2-3*x = (-1/4x-3)x = -1/4(x+12)x


hvoraf spændvidden let ses; nemlig 0+12 = 12

Så s = 12

og

f'(x) = y' = -1/2*x-3

f'(x) = 0 ,

-1/2*x-3 = 0

x = -6

h = -1/4*(-6)^2-3*(-6) = 9



Duffy

Skriv et svar til: Parabler...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.