Matematik
Tangent til Parabel??
17. februar 2006 af
jammal (Slettet)
Hey..er lige gået i stå i dette spørgsmål:
"I et koordinatsystem er der en parabel med ligningen y = (x^2)+6x+5. Bestem en ligning for tangenten til parablen i punktet P(-2,-3)"
jeg kan ik huske det, har virkelig selv prøvet! Jeg tror bare at man skal vælge et andet punkt end (-2,-3) og regne hældningen osv. er det rigtigt?
Hey..er lige gået i stå i dette spørgsmål:
"I et koordinatsystem er der en parabel med ligningen y = (x^2)+6x+5. Bestem en ligning for tangenten til parablen i punktet P(-2,-3)"
jeg kan ik huske det, har virkelig selv prøvet! Jeg tror bare at man skal vælge et andet punkt end (-2,-3) og regne hældningen osv. er det rigtigt?
Svar #1
17. februar 2006 af iinnaj (Slettet)
differantier din funktion
f(x) = x^2 + 6x+5
f´(x) =
sæt dernæst x værdien ind i f´(x) og så får du hældningen til grafen netop i det punkt.
f(x) = x^2 + 6x+5
f´(x) =
sæt dernæst x værdien ind i f´(x) og så får du hældningen til grafen netop i det punkt.
Svar #2
17. februar 2006 af Stinnie (Slettet)
dine fundne værdier indsættes så bare i ligningen for tangenten:
y-f(x0)=f'(x0)(x-x0)
og så isolerer du bar y og du har fundet tangenten.
y-f(x0)=f'(x0)(x-x0)
og så isolerer du bar y og du har fundet tangenten.
Svar #3
17. februar 2006 af Romulus (Slettet)
f(x) = x^2+6x+5
Du starter med at differentiere:
fm(x) = 2x+6
Nu finder du hældningen i det opgivede punkt (-2,-3)
fm(-2) = 2
Opstiller forskriften for en lineær linie:
y = a*x+b
Indsætter de fundede og givede værdier og finder derved b:
-3 = 2*-2+b <=>
b = 1
Så er den opgave løst og det hele stilles op på ligningform:
y = 2x+1
Du starter med at differentiere:
fm(x) = 2x+6
Nu finder du hældningen i det opgivede punkt (-2,-3)
fm(-2) = 2
Opstiller forskriften for en lineær linie:
y = a*x+b
Indsætter de fundede og givede værdier og finder derved b:
-3 = 2*-2+b <=>
b = 1
Så er den opgave løst og det hele stilles op på ligningform:
y = 2x+1
Skriv et svar til: Tangent til Parabel??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
