Matematik

banekurver

20. februar 2006 af stumpL (Slettet)
x=ln(t)
y=t^2-3t+2

Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter på kurven, hvori den skærer en af koordinatakserne og til hvert af de punkter på kurven, hvori den har en tangent, der er parallel med en af koordinatakserne.

mit bud:
skærding med x-aksen: (0;0)
skærling med y-aksen: (0;0) og (0,69;0)





Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2006 af fixer (Slettet)

Hvsi du med (0,69;0) mener punktet (log(2),0) så er det ok.

Svar #2
20. februar 2006 af stumpL (Slettet)

ja det mener jeg... men er alle punkterne også tangenter??

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2006 af Sentinox (Slettet)

Hej.
Generelt har du fat i det rigtige...

For tangenterne, se denne tråd jeg svarede på ifår, omhandlende en næsten identisk opgave...

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=180108

//Sentinox

Svar #4
20. februar 2006 af stumpL (Slettet)

#3
det forstod jeg ikke så meget af....

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2006 af fixer (Slettet)

Nu kan punkter jo ikke være tangenter. Men bortset fra det, så: nej.

Iøvrigt overså jeg en bummert du har begået i skæringerne.

Skæring med y-aksen bestemmes af at x=0, hvilket er tilfældet for t=1, hvoraf skæringspunktet bliver (0,0).

Skæring med x-aksen bestemmes af at y=0, hvoraf t=1 eller t = 2 resulterende i skæringspunkterne (0,0) og (log(2),0)

Altså omvendt af, hvad du har angivet.

Svar #6
20. februar 2006 af stumpL (Slettet)

#5
årh jeg har da bare skrevet de forkerte akser på.... undskyld...


Skriv et svar til: banekurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.