Matematik
xy-plan??
21. februar 2006 af
celgrun (Slettet)
Hej
Kunne godt lige bruge hjælp til nedenstående. Håber nogle har lyst..
To linjer m og n er givet ved
m:(x,y,z)=(2,1,3)+t(-2,-1,2)
n:(x,y,z)=(1,4,0)+s(3,2,1)
Beregn skæringspunktet mellem m og xy-planen.
Beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem m og xy-planan
Ved ikke hvad og hvordan jeg skal forholde mig til xy-planen, så det er nok hele grunden til at jeg ikke kan finde ud af det.
Håber nogle vil forklarer lidt, så jeg kan arbejde med det. Kan normalt godt beregne skæringspunkter mellem de forskellige ting, men det er bare det med xy-planen der forvirrer mig...
På forhånd tak...
Kunne godt lige bruge hjælp til nedenstående. Håber nogle har lyst..
To linjer m og n er givet ved
m:(x,y,z)=(2,1,3)+t(-2,-1,2)
n:(x,y,z)=(1,4,0)+s(3,2,1)
Beregn skæringspunktet mellem m og xy-planen.
Beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem m og xy-planan
Ved ikke hvad og hvordan jeg skal forholde mig til xy-planen, så det er nok hele grunden til at jeg ikke kan finde ud af det.
Håber nogle vil forklarer lidt, så jeg kan arbejde med det. Kan normalt godt beregne skæringspunkter mellem de forskellige ting, men det er bare det med xy-planen der forvirrer mig...
På forhånd tak...
Svar #1
21. februar 2006 af xyz (Slettet)
når der står xy-planen vil det sige at du skal sætte z = 0, derfra vil du få en værdi for t, som du så skal indsætte i ligningen for m.
Svar #2
21. februar 2006 af celgrun (Slettet)
Er det muligt ´nogen kan give et lignende eksempel, for kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal stille det op for at finde t
Svar #3
21. februar 2006 af celgrun (Slettet)
Slet ik nogen der lige vil hjælpe mig lidt mere.. kan godt forstå at jeg skal sætte z=0, men hvor skal jeg gøre det for t finde t...
Skriv et svar til: xy-plan??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
