Matematik

Random walk

22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)
Hvad bruger man Random Walks til?

Kom med nogle exempler :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af fixer (Slettet)

Det kunne vi jo godt, men hvad med at google det først ?

Svar #2
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

Jeg ved godt hvad det er, undrede mig bare over hvad man bruger det til i den "virkelige verden"... Men jeg har fundet det på google nu :)

Svar #3
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

Har Pascals trekant noget at gøre med random walks?
Vores lærer nævnte det nemlig i den forbindelse, men der står ikke noget om dem på den side jeg har fundet

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2006 af allan_sim

#3.
Måske du skulle blive bedre til at søge. Indtast "pascal's triangle" og "random walk" i søgefeltet.....

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2006 af fixer (Slettet)

Det kan man godt sige, men det er ikke noget specielt dybtliggende.

En endimensional random walk kan fremkomme ved at man bevæger sig langs en linie med lige lange skridt. Før hvert skridt slås plat og krone om hvorvidt man skal tage et skridt frem eller et tilbage.

Vi kan så danne en funktion p_N(n) som angiver sandsynligheden for, at vi efter N skridt er ved punkt n. Så har vi

p_0(0) = 0

p_1(-1) = p_1(1) = ½

p_2(-2) = 1/4, p_2(0) = ½, p_2(2) = 1/4

og så fremdeles. Sandynlighederne beregnes blot efter hvilke kombinationer af plat (P) og krone (K), der fører en hen til den ønskede position. F.eks. er p_4(4) = ½^4 = 1/16 fordi kombinationen KKKK tager os derhen (hvis vi går frem på krone, tilbage på plat).

Hvis man i disse sandsynligheder faktoriserer ½^N bort fremkommer binomialkoefficienterne for (a+b)^N.

Svar #6
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

#4 Hehe :p

#5 Jeg forstår alt til de sidste to linjer.

Svar #7
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

Men du behøver ikke at forklare det, for vi har slet ikke haft om det endnu.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2006 af fixer (Slettet)

Ja så vil jeg henholde mig til #4. Du vil utvivlsomt kunne finde et langt bedre beskrevet eksempel på nettet.

Svar #9
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

Hvis der er to valgmuligheder, kan man så altid sige: p_N=½^(n)?
Kan ikke lige gennemskue det

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2006 af fixer (Slettet)

#7 Så fatter jeg ikke #3 hvis ikke det var et spørgsmål.

Svar #11
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

Nej-nej, forstår hvad du forklarer, vi gennemgik det også i klassen i dag, så det giver skam mening :)

Jeg kan dog ikke se hvad det har med Pascals trekant at gøre?

Svar #12
22. februar 2006 af mathjælp (Slettet)

#10

Jeg taler om de to sidste sætninger i #5, det har vi ikke haft noget om endnu, men vi har haft om alt det andet.

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2006 af 404error (Slettet)

#0: Tidsrækkemodeller - fx modeller for aktiekurser - er det mest oplagte eksempel; random walks er den helt grundlæggende model for korreleret "målestøj". Som en mindre oplagt anvendelse kan de bruges til numerisk integration i meget højdimensionale rum (Monte Carlo integration), hvor sædvanlig numerisk integration vanskeligt kan anvendes.

Skriv et svar til: Random walk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.