Matematik
Andengradsligning
22. februar 2006 af
simonthomsen (Slettet)
Hvordan finder jeg x i ligningen:
(-2/x)*x^2+4x-5=0
Ved den giver x = 2,5, men hvordan kommer man frem til dette??
(-2/x)*x^2+4x-5=0
Ved den giver x = 2,5, men hvordan kommer man frem til dette??
Svar #1
22. februar 2006 af Madsst (Slettet)
Det første led kan reduceres til -2x ved at gange det ene x fra x^2 ind på
-2/x. Tilbage har du så -2x+4x-5=0
<=> 2x=5 <=> x=5/2=2,5
-2/x. Tilbage har du så -2x+4x-5=0
<=> 2x=5 <=> x=5/2=2,5
Skriv et svar til: Andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
