Matematik

Asymptoter

22. februar 2006 af kamillamni (Slettet)
Har en funktion der hedder:

g(x)=4/(3x)+2/(7x)

er ikke helt med hvordan den skal knækkes..

Forstår godt at når x=-3 i den første brøk, så går f(x)gå mod uendeligt, og i den anden brøk er det så x=-7, er dette rigtigt?
Og må man lægge brækerne sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2006 af julehat (Slettet)

ikke helt rigtigt hvis der står gange mellem 3 og x i nævneren

Svar #2
22. februar 2006 af kamillamni (Slettet)

altså der står ikke direkte gange, men det betyder det jo når der står 3x..

hvad mener du så man kan gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2006 af alriisehansen (Slettet)

NB.3*x ikke 3+x!
men ellers...
Du kan starte med at opstille definitionmængde og udelukke 0, da ligningen ikke er defineret i 0 og derfor har lodret asymtote y=0 for
x->o.
og vandret asymtote x=0 da
tælleren->0 for x->+-oo(ugendeligheds tegn)

Svar #4
23. februar 2006 af kamillamni (Slettet)

Forstår ikke helt det her, du siger den har lodret asymptote for y=0, men y=0 er da vandret og x=0 er lodret, er det ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2006 af alriisehansen (Slettet)

Y=0 betyder at y-værdien hele tiden er 0 dvs den ligger samme sted som x-aksen, mens x=0 har hele tiden x-værdien 0 og ligger derfor på samme sted som y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2006 af alriisehansen (Slettet)

Ups undskyld du har ret.

Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.