Matematik
Hjælp til optimering
13. december 2003 af
sclk (Slettet)
Hej..
Er super lost i den flg. mat-opg:
"Et reklamefirma skal fremstille en rektangulær plakat. Plakaten skal have et rektangulært tekstfelt omgivet af en hvid margin. (Målene på denne margin fremgår af figuren)
Tegningen af plakaten indeholder de følgende mål.
Højde = x
Bredde = b
Marginen skal gå 15 cm ind på plakaten i begge sider og 22,5 cm ind på plakaten for oven og for neden.
Bestem plakatens bredde udtrykt ved højden x, når hele plakaten skal have et areal på 16200 kvadrat-cm, og gør rede for at x må være større end 45(det kan jeg godt selv forstå) og mindre end 549."
Det eneste jeg selv kan tænke mig frem til er noget med at arealet skal være bx = min 16200, men det kan jeg ikke bruge til meget/noget!???
Sara
Er super lost i den flg. mat-opg:
"Et reklamefirma skal fremstille en rektangulær plakat. Plakaten skal have et rektangulært tekstfelt omgivet af en hvid margin. (Målene på denne margin fremgår af figuren)
Tegningen af plakaten indeholder de følgende mål.
Højde = x
Bredde = b
Marginen skal gå 15 cm ind på plakaten i begge sider og 22,5 cm ind på plakaten for oven og for neden.
Bestem plakatens bredde udtrykt ved højden x, når hele plakaten skal have et areal på 16200 kvadrat-cm, og gør rede for at x må være større end 45(det kan jeg godt selv forstå) og mindre end 549."
Det eneste jeg selv kan tænke mig frem til er noget med at arealet skal være bx = min 16200, men det kan jeg ikke bruge til meget/noget!???
Sara
Svar #2
14. december 2003 af Brian (Slettet)
1. Hvis hele plakatens areal skal være 16200, så må marginerne indgå: arealet bliver altså
A = (x + 2*15)*(b + 2*22.5)
hvor der ganges med 2 fordi de opgivne marginer er med to gange (hhv højre og venstre side og foroven og forneden).
2. Vi mangler en oplysning om b - hvis der ikke er nogen som helst betingelser på b, ser det ud til at man kan give plakaten stort set en hvilken som helst facon, blot denne overholder marginerne.
A = (x + 2*15)*(b + 2*22.5)
hvor der ganges med 2 fordi de opgivne marginer er med to gange (hhv højre og venstre side og foroven og forneden).
2. Vi mangler en oplysning om b - hvis der ikke er nogen som helst betingelser på b, ser det ud til at man kan give plakaten stort set en hvilken som helst facon, blot denne overholder marginerne.
Skriv et svar til: Hjælp til optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
