Matematik
Hjæælp
02. marts 2006 af
mmhi (Slettet)
Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal gøre rede for at funktionen f er voksende.
f(t)= 1,00-0,60*0,9^t, t skal være større end eller lig med 0.
Jeg ville selv starte med at finde differentialkvotienten af funktionen, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gøre det med denne funktion.
På forhånd TAK
f(t)= 1,00-0,60*0,9^t, t skal være større end eller lig med 0.
Jeg ville selv starte med at finde differentialkvotienten af funktionen, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gøre det med denne funktion.
På forhånd TAK
Svar #1
02. marts 2006 af SloBo (Slettet)
Du skal bruge den regleregl der har noget med gange i kan jeg desværre kun sige
Svar #3
02. marts 2006 af Sentinox (Slettet)
Du er inde på det rigtige spor.
Du har en funktion af formen:
f(t) = k[1] + k[2]*k[3]^t
Hvor k[1],k[2],k[3] er reeele konstanter.
k^t differentieret er:
k^t*ln(k)
Dette udnyttes nu, og du får:
f'(t) = 0 + k[2]*k[3]^t*ln(k[3]) = -0.6*0.9^t*ln(0.9), t>=0
//Sentinox
Du har en funktion af formen:
f(t) = k[1] + k[2]*k[3]^t
Hvor k[1],k[2],k[3] er reeele konstanter.
k^t differentieret er:
k^t*ln(k)
Dette udnyttes nu, og du får:
f'(t) = 0 + k[2]*k[3]^t*ln(k[3]) = -0.6*0.9^t*ln(0.9), t>=0
//Sentinox
Svar #4
02. marts 2006 af mmhi (Slettet)
tusind tak. Nu kan jeg komme videre i min aflevering som jeg ellers var gået i stå med...
Skriv et svar til: Hjæælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
