Matematik

intergral

05. marts 2006 af MY3922 (Slettet)
Nogen som kan fortælle mig om det er rigtigt at bruge substitution til dette. jeg skal gøre rede for at g(x)=1/2ln(e^(2x)-1)-x er stamfunktion til f(x)=1/(e^(2x)-1). jeg vælger så at finde f's stamfunktion i stedet for at differentiere da det vil hjælpe mig længere nede i opgaven. Men er det rigtigt at bruge sustitution her hvor t=e^(2x)-1 og dx=2*e^2x dt.. for jeg kan ikke få det til at gå op?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2006 af Duffy

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=184905

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2006 af Peacha (Slettet)

Ja du skal bruge substitution. Og så gælder det bare om at integrere f(x)=1/(e^(2x)-1).

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

hey MY3922..
siger du ikke lige, hvis du finder ud af det? jeg prøvede nemlig også med substitution, kunne bare ikke få det til at gå op. s:

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

eh, og så hedder det ikke en intergral, men bare en integral.....

Svar #5
05. marts 2006 af MY3922 (Slettet)

Jeg kan simpelthen heller ikke finde ud af det? har du fundet ud af det Einsteinium?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Det hedder _et_ integral.

Skriv et svar til: intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.