Matematik

Logaritme??

11. marts 2006 af Jelly (Slettet)
Hej Matematikere,
Er lige rendt ind i et problem, håber nogen kan hjælpe..

Lydniveauet L fra en højtaler med fast styrkestilling aftager med afstanden r fra højtaleren. Denne sammenhæng er givet ved

L = k – 20*log( r )

L måles i decibel, og afstanden r måles i meter.

I en afstand på 5 meter fra højtaleren måles et lydniveau på 51 dB.

Beregn k.

Beregn den afstand fra højtaleren, hvor lydniveauet er på 51dB

Nu kommer den del jeg ikke lige kan finde ud af:

I en bestemt afstand fra højtaleren måles lydniveauet L1, og i den dobbeltafstand måles lydniveauet L2

Beregn forskellen mellem L1 og L2

På forhånd tak,

:-)



Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Vi har

L1 = k – 20*log( r ) og

L2 = k – 20*log( 2*r ).

Den absolutte forskel findes så ved at trække ligningerne fra hinanden.

Svar #2
11. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Hvordan isolerer man r i denne formel:


L = k – 20*log( r )

Har virkelig prøvet men kommer ingen vegne

Håber virkelig nogen kan hjælpe mig.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2006 af frodo (Slettet)

r=10^((k-L)/20)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2006 af baloon (Slettet)

L1 = k – 20*log( r )

L2 = k – 20*log( 2*r )

Hvordan trækker man de to ligninger fra hinanden..

Har virkelig prøvet og håber nogen kan vise mig hvordan man gøre det.

På forhånd tak!

Svar #5
12. marts 2006 af Jelly (Slettet)

k - 20*log(r) = k - 20*log (2r)
<=>
k-20log(2r)-(k-20logr)=20logr-20log2r
<=>
20(logr-log2r)=20(logr-(log2+logr)=20(log2)
<=>
20log2=log2^20

er det rigtig???

Svar #6
12. marts 2006 af Jelly (Slettet)

k - 20*log(r) = k - 20*log (2r)

Er der ikke nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2006 af Duffy

#5:

Hvad er det du laver her!!!

"k - 20*log(r) = k - 20*log (2r)"

Det er det værste gang ævl jeg længe har set!!! :(


Duffy

Svar #8
12. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Jammen hvordan finder man ud af forskellen? Er min indlæg 5 rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

#4:

Du skal finde forskellen L1 - L2. L1 og L2 er givet ved

L1 = k – 20*log( r ) og

L2 = k – 20*log( 2*r ).

Disse ligninger trækkes fra hinanden:

L1 - L2 = k - 20*log(r) - k + 20*log(2*r) = -20*log(r) + 20*log(2) + 20*log(r) = 20*log(2).

Skriv et svar til: Logaritme??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.