Matematik

hjælp til mat...

12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)
basinnet var 0,22 m dybt.
der blev fyldt 117,5 m3(i tredje)vand i bassinet.

spørgsmålet:
hvor mange cm var der fra vandoverfladen
til bassinkanten ?

Svar #1
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

det er folkeskolens udvidede afgangsprøve MAJ-JUNI 1993

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

er der ingen andre oplysninger? kommer vel an på hvor bredt rummet er

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2006 af hund (Slettet)

Kan man svare på det?, jeg mener i teorien er dybden vel ikke nok. Ingen ved jo om bassinet er 10 m bredt eller 10000 m bredt.. men vil da gerne se hvordan den løses

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2006 af hund (Slettet)

glad for at se, at andre undrer sig over det samme som mig :D

Svar #5
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

hmm ...det er 54 m langt (26,6 cm)
og 21,5 m bredt (8,6 cm)

Svar #6
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

skal der flere oplysninger til før man kan løse opgaven ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Hvad mener du med de tal i parantes ?

Svar #8
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

sorry ...lavede fejl ...
det er 54 m langt (21,6 cm)
og 21,5 m bredt (8,6 cm)

tallene i parantes: det det svare til i cm...

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

du ved at rumfanget R er bredde b gange længde l gange dybde d

R= b * l * d
du kender R og b og l. så isolerer du d. så har du regnet ud hvor højt vandet står. derefter kan du sige hele bassinnets (kan jeg ikke stave) dybde minus vandhøjden

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. marts 2006 af guleroden (Slettet)

Har du målt med en lineal eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

beregn det i meter da vandet måles i m3

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Ok, du laver vist en fejl mht. omregne fra meter til centimeter.

Vi kender basinnets højde h = 0,22 m.

Hvis vi går ud fra at basinnets bredde b = 21,5 m, og længden l = 54 m, og den totale volumen for vand V = 117,5 m3, så kan vi finde ud af hvor højt op vandet kommer:

h * l * b = V
h * 54 m * 21,5 m = 117,5 m3

så kan du bare isolere vandets højde h.

Og denne højde kan du trække fra basinnets højde, og du finder da højden fra vandoverfladen til basinnets kant.

Svar #13
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

#10 ...jeg havde jo skrevet at det var eksempelvis længden : 54 m ...også har jeg lavet det om til cm (54X100:250(målestoksforhold)=21,6 cm) og ja, først derefter har jeg målt lineal...

Svar #14
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

#12 ...
hvor ved jeg fra at bassinets højde er o,22 m ...
ved godt jeg er dumk til matematik :(

Svar #15
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

Aha nåårh jaah :P ved det nu ...

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. marts 2006 af guleroden (Slettet)

For det første skal du ALDRIG måle med en lineal i matematik og hvad skal du med målestoksforholdet? Skal du tegne bassinet (sådan staves det)?

Svar #17
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

jeg har tegnet den i målestoksforholdet(1:250)...det var den forrig forrig opgave...

Svar #18
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

#12
hvordan skal jeg isolere vandets højde :S ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. marts 2006 af Marrq (Slettet)

Du kender jo ligningen:

h * l * b = V

Det medfører så, at:

h = v / (l * b)

Svar #20
12. marts 2006 af 0omiao0 (Slettet)

oowkeey
Tak for hjælpen ;D

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.